Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött húsnyársak répás káposztasalátával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát és a répát megtisztítjuk, megmossuk, mindkettőt vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük, sózzuk, borsozzuk. A majonézt összekeverjük a joghurttal, az almalével, és a zöldségekre locsoljuk, összeforgatjuk.

A húst a lehető legvékonyabb lappá vágjuk, kiterítjük (vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg nekünk). A gombát lecsepegtetjük, összevagdaljuk. A kakukkfüvet felaprítjuk. A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Az olaj felét felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a gombát, a kakukkfűvel ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a tojásfehérjével, és a húsra kenjük. Szorosan feltekerjük, esetleg összetűzzük vagy átkötjük, és körös-körül megpirítjuk. Tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.

A húst kb. 2 cm vastagon felszeleteljük, nyársra tűzzük, és meggrillezzük. A narancsokat megmossuk, felkarikázzuk, ráfektetjük a nyársakat. A salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss