sajt (bármi, amit egyébként is egy melegszendvicsbe tennénk)
Elkészítés
Az élesztőt elmorzsoljuk 1,5 dl langyos, cukros vízben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, és 20 percig pihentetjük. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket formálunk, beleöntjük a kovászt, hozzáadjuk a maradék vizet és olajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
10 kis cipót formálunk a tésztából, majd letakarva újabb 10 percig pihentetjük.
Közben előkészítjük a tölteléket: két fej csiperkét felszeletelünk, lesózunk, megszórunk rozmaringgal és kakukkfűvel, összekeverjük. A kolbászkarikákat, a sajtszeleteket, és az áttört túrót elővesszük.
A nyers zsemléket lapjában kettévágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, visszahajtjuk a tetejüket és a kezünk között megsodorva összedolgozzuk a széleket. További 10 percig pihentetjük, majd vízzel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Hideg sütőbe téve, 180 fokon sütni kezdjük. Onnantól, hogy bemelegedett a sütő, 20-25 perc alatt sülnek pirosra a zsemlék.