Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött hasaalja (dagadó)

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,20-1,50 kg-os sertés hasaalja /hentesnél felszuratom/
  • A töltelékhez:
  • 20-30 dkg darált hús
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 3 db pecsenye hús kocka
  • + 2 db a locsoláshoz
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • 3 mokkáskanál zselatin
  • 2 csipet szárított rozmaring
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 3 mokkáskanál ételízesítő
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • chilipaprika

Elkészítés

Elkészítés: A hasaalját a kezemmel /belenyúlva a belsejébe/ kiigazítom, vigyázva, hogy ki ne szakadjon.

3 darab pecsecsenye hús kockát nagyon kevés vízben felfőzők a zselatinnal együtt, majd kihűtöm.

A petrezselymet apróra vágom, a beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, a főtt tojásokat felszeletelem. Az összes többi hozzávalóval együtt összedolgozom.

A masszával megtöltöm a hasaalját, a nyílását hústűvel összetűzöm.
Kenderzsineggel átkötözöm, hogy a formáját meg tudja tartani.

A tepsibe 1,5-2 dl vizet és 3-4 evőkanál zsírt teszek, rá ízlés szerint krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és többféle zöldséget /ki hogy szereti/. Ráhelyezem a húst, picit sózom, szerecsendiót reszelek rá, és megszórom rozmaringgal. 250 fokos sütőbe teszem lefedve, 15-20 perc múlva, 180 fokra csökkentem a sütési hőt. 1 óra múlva a tetejét leveszem, és a 2 húskockából készült lével locsolom, persze közben meg is fordítom.

Amikor már szint kapott, a sütőt grillre állítom, és mindkét oldalát megpirítom.

Ha kész, hagyom hűlni, utána a tűt és a kötözést eltávolítom. Csak meghűlve lehet szeletelni!

Megjegyzés

Érdemes nagyobb darabot készíteni, mert hidegen is kitűnő, akár hidegtálakra is! Úgymond rá lehet járni!

Én most barna rizzsel tálaltam, de bármilyen köret jó hozzá, és bármilyen salátával kínálhatjuk. Ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, és előre is elkészíthető. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss