Elkészítés: A hasaalját a kezemmel /belenyúlva a belsejébe/ kiigazítom, vigyázva, hogy ki ne szakadjon.
3 darab pecsecsenye hús kockát nagyon kevés vízben felfőzők a zselatinnal együtt, majd kihűtöm.
A petrezselymet apróra vágom, a beáztatott kenyeret alaposan kinyomkodom, a főtt tojásokat felszeletelem. Az összes többi hozzávalóval együtt összedolgozom.
A masszával megtöltöm a hasaalját, a nyílását hústűvel összetűzöm.
Kenderzsineggel átkötözöm, hogy a formáját meg tudja tartani.
A tepsibe 1,5-2 dl vizet és 3-4 evőkanál zsírt teszek, rá ízlés szerint krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és többféle zöldséget /ki hogy szereti/. Ráhelyezem a húst, picit sózom, szerecsendiót reszelek rá, és megszórom rozmaringgal. 250 fokos sütőbe teszem lefedve, 15-20 perc múlva, 180 fokra csökkentem a sütési hőt. 1 óra múlva a tetejét leveszem, és a 2 húskockából készült lével locsolom, persze közben meg is fordítom.
Amikor már szint kapott, a sütőt grillre állítom, és mindkét oldalát megpirítom.
Ha kész, hagyom hűlni, utána a tűt és a kötözést eltávolítom. Csak meghűlve lehet szeletelni!