Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gömbcukkini

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és félig megfőzzük, a cukkinit pedig héjastul, a forrástól számított 10 percig főzzük.
  2. A cukkini sapkáját levágjuk, a magját eltávolítjuk, majd félretesszük. A zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük a darált hússal és a tojással. Betöltjük a cukkiniba.
  3. Egy nagy serpenyőbe olajat locsolunk, belerakjuk a megtöltjük a cukkinit, mellé a krumplit, majd berakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, 45 percre. Kihúzzuk a tepsit, és megszúrjuk a cukkiniket a kétféle reszelt sajttal, majd visszatesszük. 15 perc után átállítjuk grill fokozatra. Tálaláskor félbevágjuk a cukkinit, tányérra rakjuk, szedünk mellé 2 db krumplit, majd petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

A piacon még egyszer sem láttam gömbcukkinit, a kertünkben viszont termett egy szép nagy példány. Egyértelmű volt, hogy nem leves lesz belőle, hanem megtöltöm. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss