Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gömbcukkini sajttal

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, megtöröljük, majd levágjuk a tetejüket és a belsejüket karalábévájóval vagy kanállal óvatosan kiszedjük úgy, hogy a gömböknek 1-1,5 cm vastag fala maradjon.
  2. A töltelékhez a kivájt cukkinibelet botmixerrel pürésítjük, majd összegyúrjuk a darált hússal, a tojással és kb. 5 dkg reszelt sajttal, valamint annyi zsemlemorzsával, hogy lágy masszát kapjunk. Fűszerpaprikával, sóval, frissen őrölt borssal és némi aprított petrezselyemmel ízesítjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a cukkiniket megtöltjük a darált húsos masszával, és négy kis vagy egy nagy tűzálló tálba ültetjük. Az esetleg megmaradt masszába még egy kevés zsemlemorzsát gyúrunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és ezeket is a tálba tesszük. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal, egy kevés vizet öntünk alá (egy közös tál esetén kb. 2 dl-t), és az előmelegített sütőben sütjük kb. 45 percig. Tetszés szerint petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

Töltött gömbcukkini receptek >>>  

Finomabb lesz a töltelék, ha kétféle reszelt sajtot, pl. goudát és mozzarellát teszel bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss