A leöblített és lecsepegtetett gomba (pl. csiperke) tönkjét letörjük és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk. Felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk benne a gombatönköket, valamint a hagyma felét. Enyhen megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Hozzáadjuk a reszelt edami és morzsolt rokfort sajtot, a dióbelet, és némi sóval, őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a petrezselymet, valamint 3 dkg felkockázott szalonnát. Az egészet jól összekeverjük, és zsemlemorzsával sűrítjük.
A masszából golyókat formázunk, és a gombafejekbe tesszük őket. Kevés vajon megpároljuk a megmaradt hagymát a maradék felkockázott szalonnával együtt, majd kivajazott tepsibe simítjuk.
A gombafejeket a hagymás szalonnára helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Burgonyával vagy snidlinges mártogatóssal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre