Elkészítés: A gombafejeket megtisztítottam a szennyeződéstől, a szárakat eltávolítottam, a gomba lemezeit karalábévájóval kikanalaztam. A hagymát egészen apróra kockáztam.
Egy kisebb serpenyőben a kétféle olajban üvegesre pirítottam a hagymát, a gombafejeken kívüli részeket feldaraboltam, sóztam, a petrezselyemzöld kivételével minden fűszert hozzáadtam, és kissé megpirítottam – épp csak annyira, hogy a levét kiengedje. Ez kb. 3-4 percet vett igénybe.
A zsemléket vízbe áztattam, kinyomkodtam. Egy nagyobb keverőtálba rakosgattam a zsemlét, majd hozzákanalaztam a pirított gombát a leve nélkül. A tejfölt a tojással és a sajt felével elkevertem, ezt is a tálba küldtem, végül csatlakozott az egészhez a finomra aprított petrezselyemzöld. Botmixerrel homogén krémmé turmixoltam.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy kerámiatepsibe öntöttem a serpenyőben maradt levet, így nem volt szükség több zsiradék felhasználására. A gombafejekben szépen elosztottam a tölteléket, mindegyik kapott egy bohókás kalapot a reszelt sajtból, frissen őrölt borssal hintve. 20-25 perc alatt tökéletesre sültek.
Azon melegében friss salátával tálaltam.