A gombafejeket alaposan mossuk meg, szárukat vágjuk ki. (Az ép gombaszárakat apróra összevágva belepiríthatjuk a töltelékbe.)
A húsos töltelékhez a darált húst megpirítjuk az olajon, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével puhára pároljuk. Amikor puha, belekeverjük a petrezselymet, majd félretesszük.
A paradicsomos töltelékhez a paradicsomot megmossuk, héját eltávolítjuk, és húsát kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felaprítjuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk a pórét, majd rátesszük a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a bazsalikomot, és rövid idő alatt összepirítjuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és 1-2 percen át pirítjuk benne a gombafejeket. Tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a kétféle töltelékekkel. Minden gombára reszelt sajtot szórunk.
240 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük a gombákat. Addig érdemes, amíg a sajt ráolvad és szépen megpirul. A töltött gombát a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.