Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba

MME MME
4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A gombát megtisztítjuk, szárát kicsavarjuk, nagyon apróra vágjuk és megforrósított olajon megfonnyasztjuk. Borssal ízesítjük, majd a gombapépet összekeverjük a juhtúróval. Az egészben hagyott gombakalapokat kívülről megsózzuk, az üreget megtöltjük a krémmel. Két-két kalapot összeragasztunk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. Petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
biztosan nem esik szét a töltött gomba, ha a gombakalapok szélét tojásfehérjével megkenjük, kettőt-kettőt összeragasztunk és 10 percig száradni hagyjuk, csak ezután panírozzuk.

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss