A gombákat nedves konyharuhával ledörzsöljük vagy ecsettel letisztogatjuk. A tönkjüket kitörjük, és az alsó részük levágása után finomra aprítjuk.
A megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk.
Serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat. Rászórjuk az aprított gombát és fokhagymát, kevergetve pároljuk egy rövid ideig, majd áttesszük egy tálba.
A megmosott és lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük, majd a rozmaringgal, az oregánóval és az olajbogyóval együtt finomra aprítjuk. Elvegyítjük a mogyoróval, a mustárral, a zsemlemorzsával és 2 ek olívaolajjal, összeforgatjuk a fokhagymás gombával, és megsózzuk, megborsozzuk.
A gombák kalapját ecset segítségével megkenjük a maradék 1 ek olívaolajjal, majd a domború felükkel felfelé a sütő grillrácsára fektetjük és 4 percig grillezzük. Ezután kivesszük, elosztjuk bennük a tölteléket, kissé lenyomkodjuk, és tepsibe téve grillezzük 5-6 percig.
Végül a töltött gombafejeket megszórjuk reszelt kemény vagy morzsolt feta sajttal, és ráolvasztjuk kb. 2 perc alatt. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.