Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba vegetáriánusoknak

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A gombákat nedves konyharuhával ledörzsöljük vagy ecsettel letisztogatjuk. A tönkjüket kitörjük, és az alsó részük levágása után finomra aprítjuk. A megtisztított fokhagymát apróra kockázzuk. Serpenyőben felhevítünk 1 ek olívaolajat. Rászórjuk az aprított gombát és fokhagymát, kevergetve pároljuk egy rövid ideig, majd áttesszük egy tálba.
  2. A megmosott és lerázott petrezselyem leveleit lecsipkedjük, majd a rozmaringgal, az oregánóval és az olajbogyóval együtt finomra aprítjuk. Elvegyítjük a mogyoróval, a mustárral, a zsemlemorzsával és 2 ek olívaolajjal, összeforgatjuk a fokhagymás gombával, és megsózzuk, megborsozzuk. 
  3. A grillt felforrósítjuk. A gombák kalapját ecset segítségével megkenjük a maradék 1 ek olívaolajjal, majd a domború felükkel felfelé rácsra fektetjük és 4 percig grillezzük. Ezután kivesszük, elosztjuk bennük a tölteléket, kissé lenyomkodjuk, és tepsibe téve grillezzük 5-6 percig. Végül a töltött gombafejeket megszórjuk reszelt kemény vagy morzsolt feta sajttal, és ráolvasztjuk kb. 2 perc alatt. Tetszés szerint zöldfűszerrel díszítve tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss