Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba fóliában sütve

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A gombákat megtisztítjuk, megmossuk. Kiválasztunk 16 szép kalapot, azt félretesszük. A többi gombát lereszeljük. A hagymát meghámozzuk, finomra összevágjuk.

Elkészítés: A hagymát megfuttatjuk a vajon, rátesszük a reszelt gombát, és 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált sonkát, és levesszük a tűzről. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot és a tojást. A félretett kalapokat sózzuk, borsozzuk, és a felére elosztjuk a tölteléket. Befedjük az üres kalapokkal, kicsit összenyomkodjuk, majd egyesével fóliába bugyoláljuk. Parázsban (vagy sütőben) 10 perc alatt megsütjük. Amikor puha a gomba kivesszük, és ízlés szerint majonézzel körítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 335 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss