Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gomba borzas bundában

30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 1/2 csokor újhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors
  • A panírozáshoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 szem közepes burgonya
  • őrölt bors
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

A bacont kipirítjuk, és szűrőn lecsepegtetjük. A sajt felét összedolgozzuk az újhagymával, a vajjal, a baconnal, sóval (ha szükséges) és borssal. A sajtos krémet a gombafejekbe töltjük, és 2-2 hasonló méretűt összeragasztunk.

A tojással, a reszelt burgonyával, a maradék reszelt sajttal, a liszttel és kevés vízzel sűrű masszát keverünk. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. A gombafejeket lisztezzük, majd a burgonyás masszába forgatjuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss