hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött fejes saláta

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott saláták nagy leveleit egy szűrőedénybe téve sós vízzel leforrázzuk.

A húst ledaráljuk, hozzáadjuk a párolt rizst, a lereszelt hagymát, a tojást és a fűszereket, majd összedolgozzuk.

A saláta leveleiből (vastagságuktól függően) 2-4-et összefogunk, és ebbe kisebb húsgombócokat töltünk (hasonlóan, mint a töltött káposztát), majd cérnával átkötözzük. Lábasba rakjuk, leöntjük ételízesítővel elkevert 3 dl vízzel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és fél órán át lassú tűzön főzzük.

Végül a tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés főzőlével és néhány csepp citromlével. Az elkészített habarással besűrítjük az ételt.

Tálalás előtt a cérnákat eltávolítjuk, a töltelékekre 1-1 kanálnyi kapros tejfölt teszünk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss