Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött fejes saláta

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott saláták nagy leveleit egy szűrőedénybe téve sós vízzel leforrázzuk.
  2. A darált húshoz hozzáadjuk az előzőleg megpárolt rizst, a lereszelt hagymát, a tojást és a fűszereket, majd összedolgozzuk.
  3. A saláta leveleiből (vastagságuktól függően) 2-4-et összefogunk, és ebbe kisebb húsgombócokat töltünk (hasonlóan, mint a töltött káposztát), majd cérnával átkötözzük.
  4. Lábasba rakjuk, leöntjük az ételízesítővel elkevert 3 dl vízzel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, és fél órán át lassú tűzön főzzük.
  5. Végül a tejfölt elkeverjük a liszttel, kevés főzőlével és néhány csepp citromlével. Az elkészített habarással besűrítjük az ételt.
  6. Tálalás előtt a cérnákat eltávolítjuk, a töltelékekre 1-1 kanálnyi kapros tejfölt teszünk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss