Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött fánk

MME MME
4.6/5
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Beleszórjuk az élesztőt, egy csipet sót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, beleütjük a tojásokat, majd a vajjal és a tejjel simára keverjük. A tészta akkor jó, ha hólyagos, és elválik az edény falától. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Az aszalt szilvát és a mogyorót apróra vágjuk.
Elkészítés: A tésztát átgyúrjuk, beledolgozzuk a szilvát és a mogyorót, majd 12 egyforma darabra osztjuk. Mindegyik darabot kb. 10 cm átmérőjű körré nyomkodjuk. A tészták közepére 1-1 teáskanál szilvalekvárt teszünk, és köré zárjuk a tésztát. Jól összenyomkodjuk a tésztaszéleket, és az illesztéssel lefelé lisztezett deszkára tesszük a fánkokat. 20 percig pihenni hagyjuk. Az olajat vagy vajat felforrósítjuk (fritőzben 170 fokra), és a fánkokat kisebb adagokban kb. 3-4 perc alatt körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

1 darab: 1230 kJ/294 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss