Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött darált hús

MME MME
2 4.8/5
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A feta sajtot csíkokra szeljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót, összekeverjük és kihűtjük. A darált húsokat tálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává gyúrjuk. Nagy darab alufóliára, egymást kicsit fedve kiterítjük a szalonnaszeleteket, rásimítjuk a húsmasszát, ráterítjük a sonkaszeleteket, erre a sajtot, majd a fólia segítségével összetekerjük. Tepsibe tesszük, kb. 30 percig a fóliában sütjük, majd középen kettényitjuk a fóliát, és további 30 percig sütjük. Teljesen kihűtjük, és felhasználásig fóliába tekerve a hűtőbe tesszük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 430 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss