A felszúrt dagadót kívül-belül alaposan besózzuk és félretesszük. A tojásokból 7 darabot keményre főzünk. A tojások héját eltávolítjuk és félretesszük azt is. A zsemlét egy tálban vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített zsiradékon elkezdjük párolni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymához, majd együtt pároljuk.
A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a darált húst és összedolgozzuk. Belekeverjük a nyers tojást. A 2 darab főtt tojást összevágunk és azt is belekeverjük a húsba. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és jól elkeverjük.
Egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk, erre tesszük a dagadót. A töltelék egy részét egy fakanál segítségével belesimítjuk a dagadóba, majd teszünk bele egy-két főtt tojást, majd ismét a töltelékből rakunk.
Amikor megtöltöttük a dagadót, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A dagadó minden oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával és kevés olajjal meglocsoljuk.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán át sütjük. Ahogy sül a zsírja, úgy meglocsoljuk többször a tetejét.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, csak akkor szeleteljük fel, amikor nem meleg. Tálalhatjuk a hidegtál egyik fogásaként, de tökéletes saláta vagy krumplipüré is mellé.