Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött dagadó főtt tojással, ahogy Gáspár Bea készíti

MME MME
180 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A felszúrt dagadót kívül-belül alaposan besózzuk és félretesszük. A tojásokból 7 darabot keményre főzünk. A tojások héját eltávolítjuk és félretesszük azt is. A zsemlét egy tálban vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített zsiradékon elkezdjük párolni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymához, majd együtt pároljuk.
  3. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a darált húst és összedolgozzuk. Belekeverjük a nyers tojást. A 2 darab főtt tojást összevágunk és azt is belekeverjük a húsba. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és jól elkeverjük.
  4. Egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk, erre tesszük a dagadót. A töltelék egy részét egy fakanál segítségével belesimítjuk a dagadóba, majd teszünk bele egy-két főtt tojást, majd ismét a töltelékből rakunk.
  5. Amikor megtöltöttük a dagadót, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük. A dagadó minden oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával és kevés olajjal meglocsoljuk.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 3 órán át sütjük. Ahogy sül a zsírja, úgy meglocsoljuk többször a tetejét.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, csak akkor szeleteljük fel, amikor nem meleg. Tálalhatjuk a hidegtál egyik fogásaként, de tökéletes saláta vagy krumplipüré is mellé.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A TÖLTÖTT DAGADÓ

Megjegyzés

Kihagyhatatlan húsvéti étel recept. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss