Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött dagadó főtt tojással

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A felszúrt dagadót kívül-belül alaposan besózzuk és félretesszük. A tojásokból 7 darabot keményre főzünk. A tojások héját eltávolítjuk és félretesszük azt is. A zsemlét egy tálban vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és felhevített zsiradékon elkezdjük párolni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymához és együtt pároljuk.
  3. A kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a darált húst és összedolgozzuk. Belekeverjük a nyers tojást, a főtt tojásból 2 darabot összevágunk és azt is belekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és jól elkeverjük.
  4. Egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk, erre tesszük a dagadót. A tölteléket egy részét egy fakanál segítségével beletesszük a dagadóba, majd tesszünk bele egy-két főtt tojást, majd ismét a töltelékből rakunk.
  5. Amikor megtöltöttük a dagadót hústűvel, vagy fogvájóval összetűzzük. A dagadó minden oldalát bekenjük a zúzott fokhagymával és kevés olajjal meglocsoljuk. 160 fokra előmelegített sütőben 3 órán át sütjük, ahogy sül a zsírja, úgy meglocsoljuk többször a tetejét.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, csak akkor szeleteljük már, amikor nem meleg. Tálalhatjuk a hidegtál egyik fogásaként, de tökéletes saláta vagy krumplipüré is mellé. 

Videó! Így készítheted el Gáspár Bea segítségével a töltött dagadót! >>> 

GÁSPÁR BEA KONYHÁJA: TÁRKONYOS CSIRKEGOMBÓCLEVES >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek