Elkészítés: A húst hosszában végig felszúrjuk, de a legegyszerűbb, ha vásárláskor a hentest kérjük meg erre. A zsemlét tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, a tojást, apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát és a petrezselymet. A húst megtöltjük ezzel a töltelékkel, és a végét hústűvel megtűzzük. Tepsibe helyezzük, majd aláöntünk egy kevés olajat. Forró sütőben hirtelen kérget sütünk rá, majd kevés vizet aláöntve puhára sütjük. Néhány evőkanál olajat elkeverünk a levesporral és a sörrel, és sütés közben gyakran meglocsoljuk vele a húst. Ettől a külső kéreg ropogós és aranybarna lesz. Köretként burgonyát vagy rizibizit tálalhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre