Elkészítés: A cukkinit megmossuk, leszárítjuk és hosszában 16 vékony szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, 15 percig állni hagyjuk.
Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és az olajbogyókkal meg a bazsalikomlevelekkel együtt finomra vágjuk. A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon kicsit megpirítjuk. Összekeverjük az egészet az olajjal, ízlés szerint citromlével, sóval, borssal.
Kettéosztjuk, és a felébe belekeverjük az áttört sajtot és túrót.
A sütőt grillfokozatra előmelegítjük. A cukkiniszeleteket leszárítjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük. A fűszeres olajjal megkenjük, és a sütőben kicsit megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A bagettet felszeleteljük, és a sütőben azokat is megpirítjuk.
Minden cukkiniszeletre 1 evőkanálnyi sajtos keveréket rakunk, és feltekerjük, fogvájóval rögzítjük. Minden tekercset 1-1 bagettszeletre fektetünk. A maradék fűszeres olajjal átkenjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre