hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini olaszosan

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, hosszában elvágjuk, és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Talpakat csinálunk nekik, mégpedig úgy, hogy az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így nem fognak felborulni a tepsiben.
  2. Kevés olivaolajat hevítünk, ebben megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukkini belsejéből kikapart húst felaprítva. Újabb 15 percig pároljuk, közben fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, oregánóval és bazsalikommal. Az aprórított fokhagymát és a paradicsompürét is hozzáadjuk. Amikor minden puha (összesen kb. 30 perc), felöntjük a tejszínnel, és még néhány perc alatt összefőzzük a ragut.
  3. A cukkiniket megtöltjük a húsos masszával, paradicsomszeleteket teszünk rá és szeletelt mozzarellával beborítjuk.
  4. Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, reszelt sajttal megszórjuk. és további 15 percig fólia nélkül sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz. Sült zöldséggel tálaljuk.

KIADÓS HÚSOS RAKOTT KARFIOL 

SONKÁS RAKOTT TÉSZTA 

MARHAHÚSOS RAKOTT PADLIZSÁN (MUSZAKA) 

Ezek is érdekelhetnek

Friss