Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini koktélparadicsommal

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk (hámozni nem szükséges), félbevágjuk, és kikanalazzuk a magos belsejüket. A cukkini húsából is kikaparunk egy keveset, és félretesszük. Jénaiba vagy tepsibe helyezzük a kikapart cukkiniket.
  2. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. A főzőlevet leöntjük, a krumplikat pedig összetörjük.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon dinsztelni kezdjük egy serpenyőben, majd beledobjuk a szalámikat és a felkockázott tarját. Kicsit pirítjuk, és az aprított cukkinik kikanalazott belsejével pároljuk tovább. Megsózzuk, megborsozzuk. A főtt krumplit is beledobjuk a seprenyőbe, jól elkeverjük, kevés ideig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
  4. A cukkiniket ezzel a töltelékkel töltjük meg. A paprikákat felkockázzuk, az újhagymát feldaraboljuk, és elosztjuk a krumplipürés massza tetején. 
  5. A paradicsomokat félbevágjuk, belenyomkodjuk a masszába. Végül sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.

Megjegyzés

Most készítettem először töltött cukkinit, nagyon finom lett, igazi nyári fogás. Ha húsmentesen szeretnénk készíteni, hagyjuk ki a szalámit és a tarját. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss