Töltött cukkini kapormártással

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • pulykacomb
  • rizs
  • cukkini
  • vöröshagyma
  • tojás
  • tejföl
  • őrölt feketebors
  • ételízesítő
  • trappista sajt
  • kapor
  • vaj
  • liszt
  • tej
  • ecet
  • kristálycukor
  • joghurt

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit - ha öregebb, meghámozzuk -, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

A darált húst, a rizst, a vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal.

Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és korától függően/ 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/, a sütőbe visszatéve addig sütjük, míg a sajt szép színt kap /kb. 10-15 perc/.

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és beletesszük a finomra vágott kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, pici cukorral és ecettel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Ezek is érdekelhetnek

Friss