Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini kapormártással

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 db cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl vagy joghurt
  • őrölt feketebors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • A kapormártáshoz:
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • ecet
  • kristálycukor

Elkészítés

Elkészítés: A rizst megpároljuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát finomra vágjuk. A cukkinit - ha öregebb, meghámozzuk -, hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.

A darált húst, a rizst, a vöröshagymát és a tojást összedolgozzuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, és betöltjük vele a fél cukkiniket. Tepsibe vagy jénaiba tesszük, tetejét megkenjük tejföllel vagy joghurttal.

Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva sütőben 180 fokon /a cukkini méretétől és korától függően/ 30-40 percig sütjük. Levesszük a fóliát. A cukkinire tesszük a sajtot /reszelve vagy vékonyra szeletelve/, a sütőbe visszatéve addig sütjük, míg a sajt szép színt kap /kb. 10-15 perc/.

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és beletesszük a finomra vágott kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Ízesítjük sóval, pici cukorral és ecettel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Ezek is érdekelhetnek

Friss