Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött cukkini füstölt gomolyával

60 perc
rafinált
átlagos
2 adag

Elkészítés

A cukkiniket megmostam, majd mindkét végüket egyenesre vágtam, keresztben félbevágtam, és karalábévájóval annyira kivájtam, hogy körben alig vastagabb, mint 1/2 cm-es peremet hagytam. A kikanalazott zöldségrészeket félretettem.

A töltelékhez a rizst kevés sóval megpároltam. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeltem, a gombát leheletvékonyra gyalultam, a szárított paradicsomot finomra szeleteltem. A sajtot lereszeltem.

Kevés olajon sóval, borssal és a fűszerekkel átpirítottam a gombát, a paradicsomot, valamint a sárgarépát – mivel minden nagyon apró és vékony, néhány perc alatt el is készült. A rizzsel alaposan elkevertem.

Egy sütőtálat vékonyan kiolajoztam, a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A félbevágott cukkiniket bőségesen megtöltöttem a rizses keverékkel, majd sajttal megszórtam. Betettem a sütőbe.

Közben a mártáshoz a másik sárgarépát is lereszeltem. A hagymát finomra kockáztam. Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, rádobtam a sárgarépát, belekanalaztam a paradicsompürét, alaposan elkevertem, fűszereztem, majd hozzáadtam a félretett cukkinimaradványokat. Annyi levet engedett, hogy nem volt szükség több folyadékra. Mikor megpuhultak, a tejszínnel elkevert mustárral még egyet forraltam rajta. Botmixerrel pürésítettem.

Nagyjából 15-18 perc alatt tökéletesre sültek a cukkinik – a sajt megpirult, a cukkini roppanós maradt. A mártással tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss