Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csülök savanyúkáposzta ágyon, zöldpesztós burgonyával

> 90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt alaposan megsikálom, beteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beleteszem a hozzávalókat, és egy éjszakát hagyom benne.
  2. Másnap kb. másfél órát főzöm. Amikor már kellően puha (a villa könnyedén beleszalad), kiveszem a csontot.
  3. Amíg a csülök fő, elkészítem a tölteléket, és előfőzöm a krumplikat.
  4. A hagymákat, csiperkegombát, paprikát, paradicsomot aprítom, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.
  5. A krumplikat hosszában bevágom, megtöltöm a pestoval, betekerem a baconbe. A paradicsomok szintén kapnak bacon köntöst.
  6. A csülköt megtöltöm a töltelékkel. Egy nagy serpenyőbe belerakom a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménymaggal, ráhelyezem a csülköt, meglocsolom pezsgővel, melléhelyezem a krumplikat, paradicsomokat és a paprikát. Sózom, borsozom. Letakarom egy alufóliával, és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 50 percig sütöm. Közben időnként a csülköt meglocsolom a lével.
  7. Végül leveszem a fóliát, a csülökre ráteszem a chiliket és még 10 percig grillezem 200 fokon.

Megjegyzés

Egy töltött finomság, akár szilveszterre is kiváló fogás. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss