A csirkemellet vékonyra klopfoljuk, majd megsózzuk. (Ha túl nagynak találjuk a szeleteket, kettévághatjuk a melleket.) Mindegyikre rakunk egy-egy szelet sonkát és sajtot.
Egymásra fordítunk két szelet húst, és alaposan összenyomkodjuk a szélét (vagy hústűvel összetűzzük), hogy a sajt ne folyjon ki belőle. Megforgatjuk a szeleteket először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül zsemlemorzsában. Közepes lángon, forró olajban kisütjük a húst.
A körethez megpucoljuk, és sós vízben feltesszük főni a burgonyát. Rózsáira szedjük a brokkolit és hozzáadjuk a félig megfőtt krumplihoz, majd készre főzzük az egészet.
Amint megfőttek a zöldségek, megolvasztjuk egy lábasban a vajat. Hozzáadjuk az áttört krumplit és a brokkolit, jól elkeverjük, és beleöntjük a tejet. Alaposan összefőzzük, és ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.