Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkemell fűszeres vajban sütve fetás salátával (gluténmentes)

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellfiléket kettévágjuk, hogy 4 szeletet kapjunk: a deszkára fektetjük őket, a deszkával párhuzamos irányban bevagdossuk mindet, a végén hagyunk 2-2 centit, és szétnyitjuk a húsokat. Kissé kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk őket. 
  2. Egy-egy szeletre hosszában ráfektetjük a bazsalikomleveleket, majd erre a barackot és a mozzarellát. Szorosan feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük két helyen a tekercseket. 
  3. A vajat felolvasztjuk. A maradék bazsalikomot, a patrezselymet, az oregánót és a tárkonyt apróra vágjuk, és a vajhoz adjuk. 
  4. A hústekercseket egy jénai tálba helyezzük, és leöntjük őket a zöld fűszeres vajjal. Alufóliával letakarva 180 fokon 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 200 fokon további 5-10 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
  5. A salátához a paradicsomot és a fetát szeletekre vágjuk. A tálaláshoz felszeleteljük a húst, és a salátát a paradicsomkarikákkal felváltva rétegezve kínáljuk. 

Megjegyzés

Rögtönzött, egyszerű vasárnapi receptnek indult, de egy remekmű lett belőle, ami nem csak csodás, de isteni finom is! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek