Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecombok boros paradicsomban

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, és a felsőcombból a csontot eltávolítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paprikát forró sütőben, vagy láng fölött barnára sütjük. Betakarjuk 4-5 percre, majd leszedjük a héját. A paradicsomok héját is eltávolítjuk, kettévágjuk, kikaparjuk a magjait is, és a húsát csíkokra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a hagymát felkarikázzuk. A sonkát csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a sonkát, rátesszük a fokhagyma felét, és a spenótleveleket. Addig pároljuk, amíg a spenót összeesik. Ekkor beletesszük a sült paprika felét, sózzuk, borsozzuk. Ezt a tölteléket töltjük a csirkecomb felső részébe, a csont helyére. A húst összetűzzük, és lisztbe forgatjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és körbesütjük benne a húst. Amikor szép piros, rátesszük a hagymát, kicsit megfuttatjuk. Amikor megfonnyadt, rádobjuk a babérlevelet, sót, borsot, a maradék sültpaprikacsíkokat, a paradicsomot, a maradék fokhagymát. Ráöntjük a bort, pici vizet, és letakarva 15-20 percig pároljuk. A végén rászórjuk a korianderzöldet és az olajbogyókat. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 754 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss