Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecombfilé

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: -A combokat kifilézem úgy, hogy a bőrt rajtahagyom. Besózom, fűszerezem.

-A zsemléket vízbe áztatom, jól kinyomkodom. A hagymát lereszelem és kevés olajon megfonnyasztom. A csirkemájat apróra vágom (kapargatom). A hozzávalókat összekeverem. A fűszerrel bánhatunk bőkezűbben, de mindig kóstolgassunk, nehogy elsózzuk a tölteléket!

-A bőr alá töltjük a keveréket.

-Egy tepsibe libazsírt teszünk, mellé cikkezzük a fokhagymát (nem muszáj megpucolni, így is kisül belőle az íze). 2 dl vizet öntünk alá, és 180 fokon 35 percig sütjük fólia alatt. Ezután levesszük róla a fóliát, és a pecsenyelével meglocsolgatva a combokat pirosra sütjük.

Megjegyzés

-Víz helyett sört is önthetünk alá.
-A töltelékbe kerülhet borsó, gomba, kockázott pirospaprika is.
-Ha a köret ropogósra sült fokhagymás krumpli, akkor elég a cikkekre vágott krumplit mellé vágni, kicsit fűszerezni és a hússal együtt megsütni.
-Ha nem combfilét sütünk, akkor sütés előtt a csont mellett irdaljuk be a húst, hogy könnyebben megsüljön, és süssük kicsit tovább.
-Gyerekkorom kedvenc étele, én krumplipürével és befőttel szeretem a legjobban.
- -Marcipán-

Ezek is érdekelhetnek

Friss