Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb vegyes körettel

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csirkecombhoz:
  • 6 db csirkecomb
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprikakrém
  • gulyáskrém
  • olaj
  • A körethez:
  • 25 dkg rizs
  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg brokkoli
  • 15 dkg margarin
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: 1. A konyhakész csirkecombok bőrét fakanál nyelével óvatosan elválasztjuk a húsától. Elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott hagymát olajban megpároljuk, ha kissé kihűlt, összekeverjük a darált sertéshússal, 1 tejbe áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, 1 tojással, sóval, borssal, 1 gerezd reszelt fokhagymával, paprikakrémmel és gulyáskrémmel, majd jól összedolgozzuk a tölteléket. A csirke bőre alá tömjük, majd kívülről egy kevés sót szórunk rá. Tepsibe rakjuk, vizet öntünk alá, és a sütőben megpároljuk, majd pirosra sütjük, gyakran locsolgatva. Kb. 170 fokon süssük, 90 percig.

2. Közben a rizst forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát és a brokkolit forró, sós vízben megfőzzük. Egy lábasban a margarint megolvasztjuk, belerakjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd a puha zöldségekkel összekeverjük.

Ezek is érdekelhetnek