Elkészítés: A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott főtt tojást,a petrezselymet és 1 nyers tojást.
A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. 2 kanál zsiradékot és kb. 2 deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
A körethez a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. A félig megfőtt burgonyát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd bő olajban ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre