Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával

75 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott főtt tojást,a petrezselymet és 1 nyers tojást.

A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük, szárnyas fűszerrel megszórjuk. 2 kanál zsiradékot és kb. 2 deci vizet teszünk alá. Sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és sós vízben félig megfőzzük. A félig megfőtt burgonyát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd bő olajban ropogósra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss