A töltelékhez a vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre sütjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és a zúzott fokhagymát, majd megsózzuk. A keveréket addig pároljuk-pirítjuk, amíg a felesleges folyadék el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felaprított májat, és további 2 percig együtt pirítjuk.
A tűzről levesszük, keverőtálba téve hozzáforgatjuk a zsemlemorzsát, a durvára vágott diót, a felkockázott sonkát, a rozmaring felaprított leveleit, a finomra vágott petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk hűlni.
A sajtos-diós vaj hozzávalóit összekeverjük. A csirke mellrészénél a bőrt fellazítjuk, és alátöltjük a vajat.
A tölteléket a szárnyas megtisztított hasüregébe tesszük, és a nyílást cérnával összevarrjuk. A bőrét az olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Elrendezzük mellette a megtisztított, felszeletelt vörös- és fokhagymát, valamint a babérlevelet. Végül a bort aláöntjük, és időnként meglocsolva 200 fokon 30 percig, majd 170 fokon további 60 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre