Elkészítés: Egy egész csirkét kicsontoztam, a szárnyait levágtam, a hátát eltávolítottam, a combokat és a melleket is kifiléztem. Lett 2 fél csirkém. A csontokból levest főztem.
A két fél csirkét, ami szépen egybefüggően maradt, sóztam, borsoztam, mustárral a belső felét megkentem. Erre reszelt sajtot szórtam.
Elkészítettem a ragut, míg pácolódott a hús. Olajon a vöröshagymát megdinszteltem, és az előkészített, apróra vágott többi hozzávalókkal készre sütöttem. Kissé hűlni hagytam, és az egyik fél csirkére ráterítettem, reszelt sajttal megszórtam. A másik féllel betakartam.
Olajjal kent tepsire fektettem, alufóliával betakartam. 210 fokon 50 percig fólia alatt sütöttem, majd levéve a fóliát aranysárgára, készre sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre