Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött csigatészta (Lumaconi ripieni)

60 perc
rafinált
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez a ricottát a fűszerekkel összedolgozzuk. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és hagyjuk kihűlni.
  2. A ricottához keverjük a sonkás-hagymás keveréket, és megtöltjük vele a kifőtt kagylókat.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ebbe sorakoztatjuk a tésztakosarakat. Parmezánnal megszórjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. Paradicsomszósszal, reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk.

 

Megjegyzés

A lumaconi az egyik legideálisabb tésztaforma, az olasz tészták világából. Két méretben gyártják, kis és óriás azaz ,,giganti ". Bordázott felületének köszönhetően jól beszívja a mártást és a vajat. Az olasz konyha remekeiből választottam, mert nagyon elfogult vagyok. Remélem mások is így szeretik, ezért szeretném most megosztani ezt a remekbe szabott töltött tésztás előételt. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss