Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött császárhús tzatikivel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított húst  középen kitágítjuk, hogy a tölteléknek legyen helye. (A kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy azt levennénk róla.)
  2. A kolbászt meleg víz alatt megmossuk, és a bélből könnyedén kinyomjuk a húst. És egy kanál segítségével megtöltjük a császárhús belsejét, ezután eligazítjuk rajta a hálót, és a fűszersóval bedörzsöljük,  és kb. 1 órát hagyjuk állni, hogy a fűszer jól átjárja.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Teflon tepsibe tesszük a húst, és felöntjük a fehérborral. Fóliával letakarva a sütőbe tesszük, és 2 órát sütjük, 150 fokon. A húst félidőben megfordítjuk,  végig a szaftjával locsolgatjuk.
  4. A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, megsózzuk, 10 percet állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk borssal, ráöntjük a joghurtot, és alaposan elkeverjük. Egy fél órát állni hagyjuk, és a sült hússal tálaljuk.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss