Burgonyákat héjában megfőzzük, majd kicsit lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk a belsejüket egykis kanállal kivájjuk.
A fagyasztott zöldséget pár perc alatt, forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon a baconnel és a zöldséggel összepirítjuk, megfűszerezzük, majd egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a pépesre tört, kivájt burgonyát, a tejfölt, a tojást és 10 dkg reszelt sajtot, majd fűszerezzük ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.
A félbevágott burgonyákat megtöltjük a masszával, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokon készre sütjük.