Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött burgonya

15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • 11 db burgonya (közepes)
  • 15 dkg fagyasztott vegyes zöldség
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
  • 1 db tojás
  • 25 dkg kockázott bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 db vöröshagyma
  • bors
  • grillfűszer-keverék
  • petrezselyemzöld (aprított)
  • foghagyma granulátum

Elkészítés

  1. Burgonyákat héjában megfőzzük, majd kicsit lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk a belsejüket egykis kanállal kivájjuk.
  2. A fagyasztott zöldséget pár perc alatt, forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük
  3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon a baconnel és a zöldséggel összepirítjuk, megfűszerezzük, majd egy tálba tesszük.
  4. Hozzáadjuk a pépesre tört, kivájt burgonyát, a tejfölt, a tojást és 10 dkg reszelt sajtot, majd fűszerezzük ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.
  5. A félbevágott burgonyákat megtöltjük a masszával, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokon készre sütjük.

SAJTOS-BACONÖS TÖLTÖTT KRUMPLI >>> 

SÜTŐTÖKÖS TÖLTÖTT KRUMPLI SZEZÁMOS MÁRTOGATÓSSAL >>> 

KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT KRUMPLI >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom, nem hétköznapi fogás! Húsok, saláták mellé, vagy akár önmagában is kiváló fogás . - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss