A krumplikat megmossuk, és sós vízben feltesszük főni. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk, csíkokra vágjuk.
Serepenyőben 2 ek. olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat, és megpirítjuk őket. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük.
A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd fél centiként bevagdaljuk és megsózzuk. A vágásokba töltjük a karikára vágott hagymákat, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük. Belekeverjük a pirított csirkemelleket, és minden burgonya köré bacont rakunk.
Végül meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor már majdnem megsült, kivesszük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, visszatoljuk, és a sütőben ropogósra sütjük a burgonyát.
A töltött burgonya nagyon ízletes és kiadós étel. Fantasztikus ízharmónia rejlik benne a burgonya, a hagyma, a csirke és a parmezán párosításával. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!