Töltött burgonya pikáns mártásban

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • burgonya
  • darált hús
  • bors
  • fokhagyma
  • őrölt paprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • vaj
  • paradicsompüré
  • kristálycukor
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • tej

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba.

A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kkiváj krumplibelsőt mellétesszük, és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük.

Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat, és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon), és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített
paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel, és forraljuk 5 percen keresztül.

A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss