hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött burgonya pikáns mártásban

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagy burgonya
  • 20-25 dkg darált hús
  • bors
  • fokhagyma
  • őrölt paprika.
  • A mártáshoz:
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db kis konzerv paradicsompüré
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • bors
  • oregano
  • bazsalikom
  • kevés tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyavájóval henger alakú lyukat fúrunk a krumplikba.

A darált húst a fűszerekkel összegyúrjuk (a fokhagymát reszeljük le). A húst a burgonyákba töltjük, tepsibe tesszük, a kkiváj krumplibelsőt mellétesszük, és kis vizet aláöntve, fóliával letakarva sütőben megsütjük.

Finomra vágunk 1 gerezd fokhagymát illetve fél fej vöröshagymát. Felolvasztunk 1 evőkanálnyi vajat egy lábasban, beletesszük a hagymákat, és egy picit megsózzuk. Aranybarnára pirítjuk (kb. 5-6 perc közepes lángon), és hozzáöntjük a 2 kis konzerv sűrített
paradicsompürét. Teszünk hozzá 2 teáskanál cukrot, sót, borsot, oreganót, bazsalikomot. Felöntjük 1 dl vízzel, és forraljuk 5 percen keresztül.

A töltött burgonyákat a mártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek