Elkészítés:
1.) A burgonyákat megfőzzük, lehéjazzuk, félbe vágjuk, a közepüket pedig finoman kivájjuk.
2.) A hagymát felkockázzuk, egy teflonban üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, fasírtfűszerrel, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kicsit kihűlni.
3.) A töltelékhez hozzákeverünk 2 evőkanál lisztet és 2 tojást.
4.) Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, rátesszük a burgonyákat, majd rájuk kanalazzuk a tölteléket. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 200 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük.
5.) Amíg a burgonya sül, elkészítjük a kapros dresszinget: a tejfölt összekeverjük a majonézzel és az apróra vágott kaporral.
6.) Tálaláskor a sült töltött burgonyákat a kapros dresszinggel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre