Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól puhára főzzük. A zsömlét a tejbe áztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk, és zsiradék nélkül világosra pirítjuk. A szójasajtot kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kihűtjük. Kettévágjuk, közepét kivájjuk. A zsömlét kicsavarjuk, elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, a petrezselyemmel, a tojással, a mogyoróval, a szójasajttal. A masszát a burgonyákba töltjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk. A burgonyákat tűzálló tálba ültetjük, és a sütőben pirosra sütjük. Közben elkészítjük a mártást: a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A cukrot egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk a csillagánizst és az ecetes paradicsomot. Annyi vízzel, amennyi ellepi, felengedjük, a gyömbérrel ízesítjük. Ha felforrt, 2 evőkanál vízben elkevert keményítővel azonnal besűrítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre