Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött burgonya ecetes paradicsom-mártással

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szem burgonya
  • 4 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál földimogyoró
  • 15 dkg szójasajt
  • 2 tojás
  • A mártáshoz:
  • 40 dkg ecetes paradicsom (savanyúság)
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 4 csillagánizs (el is maradhat)
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál burgonyakeményítő

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, sós vízben héjastól puhára főzzük. A zsömlét a tejbe áztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A mogyorót összevagdaljuk, és zsiradék nélkül világosra pirítjuk. A szójasajtot kis kockákra vágjuk.

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, kihűtjük. Kettévágjuk, közepét kivájjuk. A zsömlét kicsavarjuk, elkeverjük csipetnyi sóval, borssal, a petrezselyemmel, a tojással, a mogyoróval, a szójasajttal. A masszát a burgonyákba töltjük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk. A burgonyákat tűzálló tálba ültetjük, és a sütőben pirosra sütjük. Közben elkészítjük a mártást: a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A cukrot egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk a csillagánizst és az ecetes paradicsomot. Annyi vízzel, amennyi ellepi, felengedjük, a gyömbérrel ízesítjük. Ha felforrt, 2 evőkanál vízben elkevert keményítővel azonnal besűrítjük.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek