Előkészítés: Az élesztőt 3/8 liter langyos vízzel, a kovásszal és a liszt felével alaposan eldolgozzuk. Legalább 3 óráig állni hagyjuk.
Elkészítés: A maradék lisztet 1 evőkanál sót, az oregánót összekeverjük, beledolgozzuk az elkészített tésztába, és addig keverjük, amíg hólyagos lesz. A masszát 10 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formázunk belőlük. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk. A virsliket megkenjük a mustárral, beleforgatjuk a petrezselyembe, köré tekerjük a sonka és sajtszeletet. Mindegyik tésztagombócra 1-1 tekercset fektetünk, megvizezzük a tésztaszéleket, és a virsli köré összezárjuk, jól összenyomkodjuk. A bucikat kivajazott sütőtepsibe fektetjük, és 25 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tepsit betoljuk a sütőbe, 10 percig sütjük, lekapcsolunk 200 fokra (3. fokozat), és további 30-35 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre