Elkészítés: A bagetteket kettévágjuk, végeit 5 cm hosszan levágjuk, majd apróbb darabokra vágva, keverőtálban kevés vízzel beáztatjuk és péppé nyomjuk.
Keskeny pengéjű késsel (csontozó) belülről óvatosan körbevágjuk, majd fakanál nyelével kinyomjuk a bagett belét, apró darabokra szaggatjuk, és ezt is hozzákeverjük a bagettek végeihez.
Mindkét töltelékhez a hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A bolognainál hozzátesszük a darált húst, enyhén sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Körülbelül 10 perc után hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, csemege uborkát, a margarint és a fűszereket egyéni ízlés szerint. Őrölt borsot többet, mert ettől kellemes utóíze lesz. Rövid idő után hozzáadjuk a bagett belét és végeit, majd az egészet sűrű péppé főzzük. Ha nem elég sűrű, étkezési keményítő hozzáadásával sűrítjük.
A májkrémesnél a hagymához a kisebb kockákra vágott párizsit adjuk, rövid ideig pirítjuk, majd az apróra vágott gombát, csemege uborkát, főtt tojás sárgáját, kenőmájast, a margarint, a bagett belét és végeit. Ízlés szerint fűszerezzük, borsozzuk (sózni nem mindig kell, mivel az alapanyagok része
sós), legvégül a tojás fehérjét adjuk hozzá apróra vágva. Ha túl laza, kevés keményítőt szórunk rá és keverve felfőzzük. Addig kell főzni, amíg a bagett teljesen elkeveredik a töltelékben.
A bagettek töltése: négyrétre hajtott alufóliával a bagett keskenyebb végét lezárjuk, és a tölteléket kanállal, időnként a fóliás végénél az asztalhoz
ütögetve megtöltjük. Ezután alufóliába csomagolva, 30 percig sütőben sütjük, a fóliát végig rajta hagyva. Sütés után a
fóliát levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre szeljük.