Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött alma

MME MME
4/5
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat vékonyan meghámozzuk. Feltesszük főni citromos, cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben. A fűszerezés kicsit savanykás legyen. Mikor az almák megpuhultak, egy tálra szedjük és hagyjuk kihűlni őket. Közben a tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadunk 4 kávéskanál réteslisztet, majd lassan hozzáöntjük a tejet. Mikor már csomómentes, állandó keverés mellett felfőzzük a vaníliakrémet.
Az almák magházát egy kiskanállal vigyázva kiemeljük. Az almát már abba a tálba tegyük, amiben tálalni fogjuk. A képződött üreget megtöltjük lekvárral. Minden almára egy fél barackot borítunk, és leöntjük vaníliakrémmel. Jól lehűtjük, durvára vágott dióval megszórjuk, és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek