Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájjal töltött tésztatölcsér

60 perc
bonyolult
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2,5 dkg só
  • 2 db tojás
  • pici olaj
  • víz
  • A pirított csirkemájhoz:
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 kg csirke máj
  • bors
  • kakukkfű
  • szezámmag
  • 1/4 kg zöldbab

Elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk az élesztővel, a tejjel, a sóval, a tojással, az olajjal, és egy kevés vízzel, majd kb 1 órán át pihentetjük.
  2. Közben elkészítjük a tölcséreket, vastag gurigát vagy A 4 es rajzlapot a rövidebb él mentén feltekerjük, majd alufóliába tekerjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk és 8 részre osztjuk, majd még 5 percig pihentetjük. A tésztákat megsodorjuk ujjnyi vastagságúra, majd feltekerjük az alufóliára. Lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és/vagy lenmaggal, és ismét 10 percig pihentetjük. Nagy fokozaton kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, kakukkfűvel és borssal ízesítjük, és megpirítjuk. Sót akkor szórunk rá, amikor megfőtt.
  5. A felszeletelt zöldbabot sós vízben megfőzzük, ha megpuhult, hideg vízben leszűrjük. A szezámmagot egy serpenyőben lepiríjuk, majd beleforgatjuk a megfőtt babot. Olívaolajat csorgatunk rá, sózzuk, borsozzuk. Végül a májat és a zöldbabot beletöltjük a tészta tölcsérekbe.

CSIRKEMÁJ SAJTOS BUNDÁBAN >>> 

PALACSINTA GOMBÁS-CSIRKEMÁJAS RAGUVAL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss