hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös-túrós rétes

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 pohár (140 g-os) kefir
  • 2 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • A kenéshez:
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl olaj
  • A rudak lekenéséhez:
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 kg főzőtök gyalulva, levétől kifacsarva
  • ízlés szerint cukor
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, és téglalap alakúra kinyújtjuk.

Az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat), kihűtjük, és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit, és 6 részre osztjuk.

Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük, és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, tepsibe helyezzük, mindegyik rudat olajjal lekenjük és megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.

Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss