hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös-mogyorós muffin hajdinatöltelékkel

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 bögre fehér liszt
  • 1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1/2 bögre darált mogyoró
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl olaj
  • 1 lapos teáskanál fahéj
  • 1 bögre sült tök
  • 1 kisebb gyömbér darabka
  • A töltelékhez:
  • 2 evőkanál főtt hajdina
  • fél sárgarépa
  • fél alma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A hajdinát megfőzöm a vízben, majd elkészítem a tölteléket: lereszelem a sárgarépát és az almát, egy serpenyőben karamellizálni kezdem a mézet a cukorral, majd beleteszem a répát és az almát. Kb. 5-7 percig forralom, hozzáadom a mazsolát. Hagyom kihűlni.

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverem. Egy turmixba teszem a tököt, a tojást, a gyömbért, a cukrot, az olajat és a tejet, összeturmixolom, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat (szükség esetén tejjel lazítom).

Papírral kibélelt muffinformába először 1 evőkanál tésztát, majd 1 teáskanál tölteléket teszek, végezetül a maradék tésztát ráöntöm. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss