Elkészítés: A hajdinát megfőzöm a vízben, majd elkészítem a tölteléket: lereszelem a sárgarépát és az almát, egy serpenyőben karamellizálni kezdem a mézet a cukorral, majd beleteszem a répát és az almát. Kb. 5-7 percig forralom, hozzáadom a mazsolát. Hagyom kihűlni.
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverem. Egy turmixba teszem a tököt, a tojást, a gyömbért, a cukrot, az olajat és a tejet, összeturmixolom, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat (szükség esetén tejjel lazítom).
Papírral kibélelt muffinformába először 1 evőkanál tésztát, majd 1 teáskanál tölteléket teszek, végezetül a maradék tésztát ráöntöm. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre