Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös lecsó darált hússal és kolbásszal

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felkockázom, a hagymákat durván darabolom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat negyedelem.

Egy fazékban teszek fel vizet forralni, megsózom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymám, dinsztelem. Majd ráteszem a darált húst, fehéredésig pörkölöm. Ekkor következik a paprika, majd a paradicsom, végül a tök. Fűszerezem.

Közben míg a lecsó készül, megdörzsölöm a krumplit, belevágom a forrásban lévő vízbe. A kolbászt felkarikázom.

Amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem a kolbászt. A tűzhelyt elzárom, s hőntartáson még hagyom a lecsót és a kolbászt készre főni.

Jöhet a tálalás!

Ezek is érdekelhetnek

Friss