Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük.
A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és a finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a
tojással, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát).
A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Megtöltjük a csirkés masszával.
Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk.
A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel,
valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és mártásként a töltött tök mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre